Hiburan

Dah Tak Mahu Beb4nkan Bapa, Usop Ambil Lesen Memandu-“Kasihan Dekat Ayah Dah Tua”

Naib juara program Big Stage 2020, Usop telah mengambil lesen kenderaan penuh jenis B kerana tidak mahu terus membebankan bapanya yang semakin meningkat umur.

Menyedari telah mempunyai banyak komitmen di luar kawasan selepas ini, Usop atau nama sebenarnya Muhammad Saiful Naim Mohd Nor,23, mengakui kehidupannya seperti ‘merempat’ setiap kali berada di Kuala Lumpur disebabkan tidak boleh memandu.

 

 

Hanya bergantung kepada bapanya jika kemana-mana, Usop turut memuat naik foto memaparkan dia sedang mengikuti kelas memandu di laman sosial Instagram miliknya.

“Ya.. sekarang saya dalam proses mengambil lesen memandu kereta dan lesen motosikal di Kedah. Dah lama ada niat dan ambil lesen sebab kasihan dekat ayah yang dah tua. Saya pula sejenis yang suka balik pada hari yang sama apabila pergi penggambaran atau ke mana-mana sebab tu kalau ada lesen lebih mudah untuk bergerak sendiri. Bukan apa saya ni boleh dikatakan merempat setiap kali pergi show dekat Kuala Lumput, mesti saya tidur rumah pengurus saya,”

Usop yang kini hangat bercinta dengan seorang gadis kelahiran Pulau Pinang turut menyimpan hasrat untuk memiliki motosikal berkuasa tinggi namun bukanlah dalam masa terdekat.

 

Meskipun menggondol wang kemenangan sebanyak RM50,000 ketika memenangi program nyanyian Big Stage baru-baru ini, Usop berkata dia mahu menyimpan duit tersebut untuk majlis perkahwinannya nanti.

“Mana tahu ada rezeli lebih untuk beli superbike BMW atau Ducati Panigale. Tapi rezeki saya menang baru-baru ini, saya nak niat simpan untuk jadikan duit kahwin. Insyallah kalau ada rezeki lain akan datang, baru saya fikir tentang motosikal,” – Usop

Sumber : mStar Online

 

Cantiknya! ‘Tay4ng’ Buah Hati Anak Mami, Usop Sedia Tamat Zaman Bujang

Naib juara Big Stage 2020 Usop sudah terbuka untuk berkongsi soal hati apabila mula berkongsi foto bersama kekasih hati yang dikenali sebagai Teha di laman media sosial.

Menurut Usop atau nama sebenarnya Muhammad Saiful Naim Muhammad Noor, 23, dia sudah bersedia apabila mula berkongsi sekeping foto bersama kekasih ketika memberikan kejutan sempena ulang tahun kelahirannya pada malam 25 Oktober lalu.

“Nama dia Nur Fatehah, berusia 26 tahun dan dia kerja biasa sahaja di pejabat.

“Bagi saya, saya okay sahaja bila Teha pun berkongsi momen-momen bersama saya di laman sosial sebab saya tak pernah dapat kejutan macam tu dari orang yang saya sayang. Saya rasa sangat dihargai
“Selalunya kalau saya kata okay, baru dia akan post gambar kami. Tak mengapa saya nak repost foto tersebut di Instagram sebab saya nak jadikan momen itu sebagai kenangan,” ujar Usop ketika dihubungi Gempak.

Malah menerusi satu sesi siaran langsung Instagram pada malam yang sama, Teha turut mengakui sedang menjalin hubungan cinta dengan pelantun lagu Pencinta Setiamu itu.

Tambah Usop lagi, mereka sudah bertemu dengan keluarga masing-masing dan sememangnya sudah berhajat untuk menamatkan zaman bujangnya.

“Betul, saya memang sudah ke arah perkahwinan bila saya pun dah jumpa dengan keluarga dia dan keluarga kami pun dah saling mengenali. Lagi pun ini benda baik,” jelas anak kelahiran Kulim ini.

Di samping itu, Usop juga akan memberikan tunjuk ajar kepada buah hatinya tentang selok-belok dunia hiburan.

“Bila kami berkawan, automatik dia pun ceburi bidang saya. Memang dia baru lagi, dia pun takut nak masuk dalam bidang saya. Ada banyak benda dia perlu belajar,” jelas Usop lagi.

Tak payah ubah, saya selesa dengan gigi sekarang’ – Usop Mentor

PENYANYI Usop, 22, sanggup menolak tajaan mana-mana pihak yang mahu membetulkan giginya.

Usop atau nama sebenarnya Muhammad Saiful Naim Muhd Noor berkata, dia lebih selesa dengan gigi dimiliki sekarang selain menyifatkan ia rezeki buat dirinya.

“Selepas terbabit dalam program Mentor Milenia 2017, boleh dikatakan hampir setiap hari ada orang DM (mesej peribadi) di Instagram suruh buat gigi

“Ada juga suruh pakai pendakap gigi. Tapi, saya fikir jika pakai, jenama saya sebagai Usop sudah tak sama. Jadi, tak perlu nak pakai pendakap gigi atau ubah.

“Kalau ada yang nak taja untuk saya betulkan gigi sekalipun, saya tak mahu. Saya selesa dengan gigi sekarang,” katanya kepada Harian Metro.

Terdahulu, Usop memuat naik DM peminat di Instagram yang memintanya membetulkan gigi supaya kelihatan lebih kacak.

Menurut Usop, walaupun memiliki struktur gigi tidak sempurna, dia masih menjaga penampilan bagi menutup kekurangan dimiliki.


USOP memuat naik DM peminat di Instagram.
“Saya sedar diri. Bayangkan kalau saya betulkan gigi, suara akan berubah dan orang mengata pula. Sudahlah tiada rupa, suara pula tak sedap.

“Walaupun gigi seperti ini, saya tetap menjaga penampilan. Saya tetap wangi jika ke mana-mana. Kalau ada persembahan atau menghadiri mana-mana majlis, saya akan bersiap. Saya kena tunjuk dan bawa diri sebagai artis. Cukuplah dulu selekeh. Jadi sekarang perlu ada perubahan.

“Saya anggap penampilan ini rezeki. Bagi saya, setiap kekurangan ada kelebihan dan setiap kelebihan ada kekurangan,” katanya.

Menurut Usop yang popular menerusi lagu Selamanya, dia sudah lali diejek kerana memiliki gigi persis watak kartun Usop Sontorian.

“Dari kecil dan zaman sekolah lagi sudah diejek. Saya sudah lali pun. Jadi, tak perlu nak terasa. Apatah lagi sekarang, saya okay saja. Saya tetap percaya ada rezeki Allah dan kelebihan yang ada pada diri,” katanya.
sumber: astrogempak/trendingsgt

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk pantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *