Uncategorized

“dulu balik hosp bertiga, harini…” Ayash Affan akhirnya dibenarkan pulang ke rumah,ramai yang sebak baca kapsyen Shuib

Selepas lebih dari sebulan berada di hospital, akhirnya Shuib Sepahtu, akan membawa pulang anak bongsunya bersama Allhyarham Siti Sarah Raissuddin, Ayash Affan pada hari ini.

Hal ini dimaklumkan sediri Shuib di Instagram miliknya dengan meluahkan rasa syukur yang tdak terhingga keatas kurniaan yang Maha besar ini.

Dalam pada itu, pelawak dan juga usahawan berkenaan juga mengakui kepulangan anak bongsunya itu nanti di rumah akan menjadi hadiah yang sangat bernilai dari Allahyarham isterinya bersempena dengan hari lahir arwah pada esok hari iaitu 15 September.

 

Menerusi entri terbaru dalam halaman Instagram Sitisarahraissuddin, entri terbaru yang dikongsi oleh IG tersebut dengan kapsyen yang menyentuh perasaan masyarakat.

 

Kapysen penuh:

 

“Alhamdulillah. Keterujaan abang dan kakak melihat adik mereka. Semenjak dari hospital, Uwais, Talita & Matin hari2 tanya pasal Ayash. Mereka nampak happy sangat bila dapat tengok Ayash depan mata. Sebelum sampai, tiga beradik ni duduk depan pintu rumah tggu daddy bwk balik Ayash. Terima kasih kepada smua yg mendoakan Ayash, terima kasih kepada smua yg mendoakan daddy, Uwais, Talita & Matin serta terima kasih kepada semua yang rindukan arwah Sarah. Sepatutnya esok hari lahir arwah yang ke-37 tapi aturan Allah tak siapa yang tahu. Kini, hanya Ayash yang hadir di rumah ini sebagai pengganti arwah. Terus doakan kesejahteraan arwah di sana, Al-Fatihah..”

Kita sebagai manusia, hanya mampu merancang. Oleh itu, sentiasa muhasabah diri dan buat baik sentiasa. Dalam memerangi wabak yang melanda negara, min harapkan semua dapat jaga SOP yang ditetapkan.

Video

 

Shuib sendiri ada meninggalkan komen dalam IG isteri tercinta nya dengan menulis ‘Ibu’.

 

“Semoga kuat baby ayash in sha Allah.. ramai mendoakan kamu nak..”

Terdahulu, Suami kepada Allhyarham Siti Sarah Raissuddin, Shuib, 37, berkongsi khabar gembira buatnya hari ini apabila dapat meluangkan masa selama tiga jam di hospital melawat anak bongsu, Ayash Affan, berusia sebulan yang dilahirkan pada 6 Ogos lalu.

Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad difahamkan berpeluang berjumpa bayinya itu buat pertama kali di Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM) selepas 37 hari dilahirkan dan masih dirawat di sana.

Menerusi hantaran dikongsi di Instagram, Shuib berkata anak keempatnya itu berada dalam keadaan sihat dan comel dengan berat badan kini mencecah 2.6 kilogram kerana kuat menyusu.

“Subhanallah, Alhamdulillah, Allhuakbar. Nikmat yang cukup indah bila dapat luangkan masa tiga jam dengan Ayash Affan. Syukur Ayash sihat, berat dah 2.6 kilogram, menyusu kuat dan comel sangat-sangat.

 

“Muka macam daddy la ibu. Memang istimewa sangat hadiah dari ibu. Allhuakbar. I (Saya) harap you (awak) ada di sini sayang,” tulisnya di Instagram Stories.

Semalam, Shuib menerusi hantaran di Instagram Stories juga melahirkan perasaan teruja apabila diberi kebenaran melawat anaknya buat kali pertama yang lahir secara pra-matang itu.

“Alhamdulillah, dihari kelahiran, Allah hadiahkan berita gembira. Esok (hari ini) dah boleh ke hospital tengok Ayash Affan. Esok akan jadi hari pertama melihat dan menyentuh Ayash Affan,” tulisnya.

Dia turut mengenang kembali pesanan Allahyarham Siti Sarah yang memintanya agar menjaga anak mereka sebaik mungkin.

 

.“InsyaAllah, alhamdulillah hari ini jumpa Ayash Affan. Masih ingat lagi ibu selalu cakap benda yang sama berulang kali.

“Baby yang keempat ini you (awak) jaga dia tau, you jaga tau, you jaga okey.

“InsyaAllah sayang, i (saya) akan jaga dia macamana i jaga you sampailah dia jadi anak yang soleh. Anak yang akan menjadi kebanggan you dunia dan akhirat.

“Anak yang selalu dekat dengan Allah. Cuma i mohon you doakan perjalanan i, perjalanan i masih jauh. Doakan i selalu kuat. I Love You Sayang,” tulisnya.

Kredit: OM/utube durianmerah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *