Uncategorized

Shuib bawa anak² melawat kubur ibu mereka, ramai yang sebak bila Shuib coretkan kata² Ini

Menerusi halaman Instagram Sitisarahraissuddin, entri terbaru ada berkongsi satu klip durasi pendek dengan kapsyen:

“Selamat Ulang Tahun yang ke 37, Ramai tanya kenapa Sarah orang panggil Ratasya..

Kenapa Ratasya? Siapa Ratasya ni sebenarnya? Senang cerita, Ratasya ni mcm nama timangan arwah Sarah di kalangan orang industri & peminat.

Kalau korg perasan, sarah pun selalu bahasakan diri dia Ratasya.

Bermula dari nama tu, tercetuslah idea untuk melahirkan baby istimewa sarah iaitu Ratasya Cosmetics.

Projek ni dari hari pertama lagi memang dapat tempat istimewa dlm hati sarah. Sarah memang sangat excited nak memulakannya.

Dari pemilihan produk, warna, kualiti, konsep foto shoot, packaging dan macam2 lagi, semua ada sentuhan peribadi sarah.

Kini yang tinggal hanya kenangan sahaja. Memori manis yang takkan berulang, hanya mampu di kenang..”

Rata rata netizen ucapkan selamat ulangtahun pada allayarhamah Siti Sarah.

Namun dalam pada itu, Shuib sendiri ada meninggalkan komen pada IG isteri nya itu:

Shuib juga ada berkongsi dalam halaman ‘story’ dan youtube beliau membawa Uwais, Talita dan Matin melawat kubur arwah ibu mereka

Video

Sedih bila tengok mereka

Kuatkanlah hati mereka

 

 

Semalam, Shuib ada juga berkongsi keadaan anak bongsunya dan juga reaksi anak anak nya yang lain setiba Ayash dirumah.

“Alhamdulillah Ayash sihat. Berat sudah mencecah 2.6 kilogram, kuat menyusu dan sangat comel. Muka macam daddy (dirinya) la ibu (panggilan buat Siti Sarah,” katanya.

“Memang istimewa sangat hadiah dari ibu. Allahuakhbar. Saya berharap awak ada di sini sayang. Saya sayangkan awak,” luah Shuib.

‘Baby’ Ayash dah boleh balik rumah – “Tangan, jari ‘sebijik’ tangan ibu

Dalam hantarannya di Instagram, Shuib turut berkongsi gambar tangan kecil bayi lelaki itu yang sedang memegang jarinya.

“Syukur Ya Allah. Esok hari jadi ibu (15 September).

Allah hadiahkan kepulangan Ayash Affan hari ini. Insya-Allah sekejap lagi dah boleh balik dah,” tulisnya di Instagram.

Dalam hantaran sama, Shuib juga menggambarkan tangan dan jari itu mengingatkan dia kepada isterinya, Allahy4rhamah Siti Sarah Raissuddin yang men1nggl dun1a pada 9 Ogos lalu. 

Syukur Ya Allah

Dalam pada itu, usahawan terkenal ini melahirkan rasa syukur dengan susunan yang diatur Allah dan dalam masa sama dia turut mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang tidak putus mendoakan untuk bayi pramatangnya.

“Allahuakbar. Tangan, jari ‘sebijik’ tangan ibu. Terima kasih semua mendoakan kesejahteraan anak soleh ini. Terima kasih semua. Syukur ya Allah atas rahmat-Mu,” tulisnya.

 

 

Ayash selamat dilahirkan pada 6 Ogos lalu secara pembedahan selepas Siti Sarah ditidurkan akibat Cv1d-19. 

Selain Ayash, perkahwinan Shuib dan Siti Sarah juga dikurniakan  tiga lagi cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8 dan Ariq Matin, 6.

 

 

Sekadar Perkongsian Dan Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: IG Siti Sarah / IG Shuib

Kredit:rotikayanews

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *