Uncategorized

“Harini Dalam Sejarah, Setelah 20 Tahun Penantian,” – Rasa Seb4k Dengan Perkongsian Anak Sulung Didie Alias

Anak sulung pelakon dan usahawan Didie Alias iaitu Nur Dhaniyah Mohd Ridzuan, meluahkan rasa syukur dan gembiranya apabila dapat meraikan Syawal bersama kedua orang tua buat pertama kali selepas ibunya berpisah dengan aktor Ridzuan Hashim pada tahun 2002.

Menerusi perkongsian di Instagram miliknya awal Mei lalu, pemegang Ijazah Sarjana Muda Teknologi Multimedia dalam Reka Bentuk Multimedia Interaktif ini memberikan dedikasi yang seterusnya mencuri perhatian.

 

 

“20 years later… Siapa sangka, dulu terpaksa ambik turn nak beraya dengan mamy ke ayah dulu eh. Nak kena jaga hati dua-dua walaupun ada yang terasa.

“Impian semua anak anak dari “broken family” untuk satukan mak dan ayah mereka. Mungkin nampak mcm broken family untuk semua, tapi bagi kiteorang love & care dari mamy ayah dua dua kiteorg dapat walaupun dorang tak together.

“Walaupun stigma orang tentang broken family ni kata anak-anak akan terabai lah, anak anak memberontak, anak-anak tak cukup kasih sayang. It may be broken to some, but not to us,” tulisnya.

 

Ibu kepada dua cahaya mata itu juga turut berterima kasih kepada kedua orang tuanya atas kenangan paling berharga itu.

“Thank you mamy ayah daddy sebab selalu ingat kan kakak & adik2 tentang tanggungjawab kiteorang dgn mak ayah. Never once kiteorg rasa kiteorang dari broken family. We’re still a family but not together je.

“Tapi harini dalam sejarah, setelah 20 tahun penantian, kakak & adik2 dapat beraya dengan satu family, priceless! and we should hold on to this moment forever.

“Terima kasih sebab buat anak-anak happy. Terima kasih sebab buat semua ni utk kiteorang. Kiteorang tak mintak banyak, tapi saat ni yang kiteorang tunggu dari tahun 2002 sampai harini.

“Eh terpanjang pulak tapi percayalah, mak ayah mungkin boleh bercer41, tapi bukan mak ayah dan anak anak. Jangan putus harapan, jangan putus doa,” tulisnya lagi.

Menerusi foto yang dikongsikan, kesemua ahli keluarga dilihat mengenakan persalinan senondon dalam rona biru cair.

Foto: Instagram Nur Dhaniyah Mohd Ridzuan

Sumber:MH

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Untuk Komen Dan Share Banyak² Ya.. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *